Matlaging utendørs på ferie: Den beste måten å nyte landskapet til det fulle

Grillfest med venner? Kjempefint! Det å dele godt humør og en god biff utendørs er absolutt en aktivitet som mange setter pris på, spesielt når man er på ferie på et vakkert sted. Men hva er grillmatens grunnleggende elementer? La oss ta en titt på dem sammen.

Noen små hemmeligheter med grillen

Grilling var kanskje den første måten å tilberede mat på som ble oppfunnet av mennesket: Kjøtt tilberedt over et bål. Metoden ble så brukt til å røyke kjøttrester for å konservere det. Selv om vi i dag har tusenvis av andre måter å tilberede mat på, beholder grillen fortsatt den samme sjarmen.

Dersom du har et uterom til rådighet, men ikke en fast grillstruktur, finnes det to hovedtyper du kan velge blant. Du finner et stort utvalg av dem på https://www.gardenstore.no/: gass- og kullgriller. Disse kommer med sine fordeler og ulemper, og det kan være nyttig å kjenne til dem før du gjør ditt valg.

  • Selv om gassgriller er svært praktiske og funksjonelle, vil en kull- eller vedgrill tilføre mer smak til maten. Veden kan smaksettes med urter for å gi en herlig aroma på maten, noe som ikke er mulig å få til med gass.
  • Du må lære deg å bruke de ulike varmesonene: Den som er rett over flammen blir varmere og brukes til å brune overflaten på slutten av grillingen, mens den på siden vil gi en dypere og mer distribuert tilberedning.
  • Vær klar over at kombinasjonen av kjøtt og grill ofte er nok til å få deilige resultater, men husk å salte kjøttet ca. en halvtime før du griller det, da blir det mye smakfullt!