Hybelmat og kjøkkenredskap

Står du på trappene, bokstavelig talt, til å forlate mor og far sitt lune rede og skal kaste deg løs på studenttilværelsen fra høsten av? Ny by kanskje, vært tidlig ute å fått ordnet med egen hybel, delvis møblert med bare en mikrobølgeovn og liten hybelkomfyr på kjøkkenet?

Matlaging har kanskje ikke vært den største interessen i oppveksten, og nå skal du plutselig stå på egne bein og sørge for god, sunn mat helt på egenhånd? Både tid og penger er en utfordring, mellom studier, trening, nye venner og bekjentskaper, sosiale medier og et sosialt liv som krever det meste av oppmerksomheten. Men mat må man uansett ha, skal kroppen ha nok energi til alt som står på et travelt program.

Hvor skal du legge lista? Du blir ganske fort lei av typisk ferdigmat, nudler og frossenpizza – den fyller kanskje magen der og da, men kvalifiserer neppe som særlig sunt og næringsrikt. Det er mange gode oppskrifter på sunn og god hybelmat, som nødvendigvis ikke krever verken store kulinariske ferdigheter eller tid.

Kjøkkenredskap kommer i alle fasonger og varianter, også prismessig. Billig er nødvendigvis ikke alltid bra. Maten svir seg raskt på en billig stekepanne med tynn bunn uten belegg, noen uoppmerksomme øyeblikk på chatten er alt som skal til før middagen er svidd til det uspiselige. Kitchentime.no har ofte gode tilbud på kvalitetsvarer, som holder både hele studietiden og til bruk videre i livet.

Om ikke budsjettet strekker til, kan det lønne seg å sende en liten ønskeliste til foreldre og besteforeldre, som kanskje kan bidra med anskaffelsene. Matlaging skal ikke være ork, det skal være interessant og inspirerende, som nybegynner i faget kan det anbefales og gi deg selv litt gode odds i starten.
En god kniv, en stekepanne og en kjele med keramisk belegg som ikke er helseskadelig – og noen gode, enkle redskaper som ikke skraper opp panner og kjeler – alt dette finner du på kitchentime.no. Du kommer langt med matlagingen med denne utstyrslisten, bruk litt tid på å finne, gode, rimelige råvarer – lag større porsjoner som kan fryses ned til travle dager – du kommer raskt til å spare inn investeringene, sammenlignet med å proppe i seg usunn ferdigmat.
Ta matlagingen som en utfordring, plutselig er det du som imponerer «gamlingene» med god mat når de kommer på besøk.