Utforsk det beste av Vestlandske mattradisjoner!

Utforsk det beste av Vestlandske mattradisjoner!

Er du matlei er det lite som er bedre enn å besøke en ny plass for å teste ut lokale delikatesser. Vår anbefaling—dra til Norges nest største by, og opplev det beste fra det Vestlandske kjøkken. På restauranter i Bergen er det et stort utvalg av både sjømat-, viltretter- og bakst. Her er det vanskelig å ikke finne en rett som faller i smak, og du kommer garantert til å få en kulinarisk matopplevelse. Her er noen av matrettene vi ville ha prøvesmakt.

Persetorsken

Persetorsken er en forglemt torskemiddag, og den er kanskje den mest tradisjonsrike retten i Bergen. Dette er en helt spesiell fiskerett, som er unik da den presses i en blanding av sukker og salt. I tillegg serveres den med eggesmør. Det høres kanskje rart ut, men smaken er forbløffende god. Dette er absolutt en rett som er verdt å smake på.

Villsau

Rett og slett en lokal delikatesse, og du kommer ikke utenom en Bergenstur uten å smake Villsau! Den minner kanskje litt om en blanding av en voksen sau og hjort, og servers med grillede grønnsaker og poteter. Sausen er også en nytelse. Ikke nok med utsøkt smak, villsauen er også det mest bærekraftige kjøttstykket du kan spise på Vestlandet.

Raspeball

Raspeball, klubb, eller komper- kjært barn har mange navn, men i Bergen heter det raspeball. Matretten spises svært ulikt fra plass til plass, men hovedingrediensen består av det samme, nemlig potetball. I Bergen serveres potetballen med saltkjøtt, vossakorv og kålrabistappe, og er en av de mest populære matrettene til lokalbefolkningen.