Hvordan forberede seg på pleie av din helse mens du reiser i 2022?

Hvordan forberede seg på pleie av din helse mens du reiser i 2022?

Når du skal ut og reise er det med helsen som med kofferten – tenk gjennom hva du behøver, og pakk deretter.

Først ut er det godt å ha forsikringer i orden. Ved utenlandsreiser er det alltid lurt å ha en reiseforsikring som også dekker eventuell transport hjem ved behov. For deg som reiser innenlands i Norge er det meste allerede tatt hånd om av helsevesenet. 

Dette var det første steget på å være forberedt. Det neste er å tenke gjennom hvem du er, og hvordan du rent fysisk stiller. Eksempelvis kan du på quicktest.no bestille en rekke selvtester. Disse får du sendt rett hjem til deg, og de kan enkelt hjelpe deg med å kartlegge hvordan det står til med din kropp.  Med vissheten om eventuelle utfordringer du måtte stille med kan du begynne å sette sammen et lite skrin for førstehjelp og pleie. 

Skulle du avdekke noe større, eller bare ønske det, bør du alltid også gå til legen for en sjekk. Dette er uansett alltid lurt før en lengre reise. Dersom du der skulle få utskrevet reseptbelagte medikamenter, må du huske på å ta med resepten. Slik unngår du at eventuelle medisiner blir fratatt deg i sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Alt det nevnte kommer egentlig tilbake til å være forberedt. Slik at du har de rette små hjelpemidlene med, og stiller klar for eventuelle små utfordringer på din reise. 

For det er dette som er det endelige budskapet: Vær føre var, og nyt reisen din i trygghet.